fbpx

FIXSCREEN®

Innovatív, extrém szélálló külső textilárnyékoló, az egészséges és komfortos életterek öröméért

Ez a rendkívüli screen árnyékoló biztosítja a kiemelkedő szélállóságot, zárt állapotban betölti a szúnyogháló funkciót, megfelelő fényviszonyokat teremtve hatékonyan véd a túlmelegedés ellen. Alkalmazása esetén nem kell lemondanunk a kilátás szabadságáról, még akkor sem, ha árnyékolónk leengedett állapotban van. Akár 22 m2 felület árnyékolására is alkalmas. Belső környezetünk élhetőbbé, komfortosabbá válik általa.

A világ első igazán szélálló kültéri textilárnyékolója

A több mint 100 éves múltra visszatekintő belga RENSON cég fejlesztette ki elsőként a zipzáras elven működő textilárnyékolókat, így technikailag és minőségben is piacvezető a zipzáras árnyékolók gyártása terén.

Ez az innovatív technológia biztosítja a kiemelkedő szélállóságot, a textil extrém időjárási körülmények között is a helyén marad, nem zörög, nem szakad.

2013-ban az Atenád Kft. elsőként kapta meg a rendszer gyártási jogát, így 4m szélességig Dunakeszin lévő üzemünkben gyártjuk le az Ön Fixscreen® árnyékolóját, belga technológiával, gyorsabb határidővel, kedvezőbb áron.

Kiterjedt partnerhálózatunkon keresztül a megrendeléstől számítva, Ön rövid időn belül élvezheti mindazt, amit egy igazán különleges árnyékoló nyújtani tud.

Miért a FIXSCREEN kültéri textil árnyékolót válassza?

EXTRÉM SZÉLÁLLÓSÁG

A Fixscreen a világon az első igazán szélálló zip-es textilárnyékolója. Szélcsatornában végzett tesztek során 130 km/h szélben a textil a helyén maradt. Nem zörög, nem szakad.

3:1-BEN FUNKCIÓ

Árnyékolás, napvédelem és szúnyogháló funkció. A különféle textilcsaládok sajátosságainak köszönhetően a legkívánatosabb árnyékolás érhető el.

HAZAI GYÁRTÁS, KEDVEZŐBB ÁR

A belga Renson szabadalom kizárólagos saját gyártással érhető el hazánkban, így kedvezőbb áron, gyorsabb határidővel juthat Fixscreen árnyékolójához.

KIVÁLÓ MINŐSÉG

A Renson szabadalmaztatott rendszere és az Atenád hazai gyártási tapasztalata garancia a minőségre és a hosszú élettartamra.

NAGY FELÜLETEK ÁRNYÉKOLÓJA

Akár 22 m2 egybefüggő felület is árnyékolható. 6 m magasság elfér egy 15 cm átmérőjű tokszerkezetben, 6 m szélesség is kivitelezhető, megosztás nélkül.

MINDEN ÉPÜLETHEZ ILLIK

Külső és vakolható tokos kivitelben is elérhető. Modern és klasszikus épületekhez is tökéletesen illeszkedik. Nagyon kicsi a helyigénye.

ENERGIATUDATOS

Speciális energetikai szövetek (screenek) alkalmazása (Soltis, Serge). Klímaberendezése szinte alig fog bekapcsolni, ezáltal jelentős mennyiségű energiát tud megtakarítani.

ÁTLÁTHATÓSÁG ÉS INTIMITÁS

Használat közben nem zavar a kilátásban, miközben megőrzi a belső terek intimitását, kinn tartja a kíváncsi tekinteteket. Választható átlátszó Crystal ablakokkal is.

EGYSZERŰ MŰKÖDTETÉS

Kézzel (hajtókar) vagy elektromos vezérléssel (kapcsoló, távirányító) is működtethető. Vezérelhető intelligens rendszereken keresztül (telefonon, tableten).

EGYEDI MEGOLDÁSOKKAL IS

Egyedi sarokmegoldással saroksorolt nyílászárókhoz is alkalmazható a zavartalan kilátásért (Panovista).

EGYSZERŰ KARBANTARTÁS

Minimális karbantartást igényel.

7 ÉV GARANCIA

7 év gyártói garancia a zip-es technológiára, míg 5 év garancia a meghajtásra.

3:1-ben funkció

A FIXSCREEN® alkalmazásával nem kell lemondani a kilátás szabadságáról sem.

  • null

    SZÉLÁLLÓ

    biztosítja a kiemelkedő szélállóságot

  • null

    ROVARÁLLÓ

    zárt állapotában betölti a szúnyogháló funkciót

  • null

    HŐÁLLÓ

    megfelelő fényviszonyokat teremtve hatékonyan véd a túlmelegedés ellen

Tervezési tippek a megfelelő árnyékoló választásához

null

KÜLTÉRI TEXTILÁRNYÉKOLÓK TERVEZÉSE

Elolvasom
null

FIXSCREEN ÉS WINSCREEN VÁSÁRLÁSA ELŐTTI TUDNIVALÓK

Elolvasom
windspeed-szelteszt-fixscreen

Nézze meg a szélteszt videóját!

Szélállóságban verhetetlen, a szakadt vásznak már a múltat képviselik! A szélcsatorna bevizsgálást egy független cég, a Von Karman (Ukkel-Belgium) Intézet végezte: A tesztek során 130 km/h szélben a textil helyén maradt. Ez megfelel a Beaufort skálán mutatott 12-es hurrikán erősségű szélnek.

Lapozzon bele brossúránkba!

Műszaki adatok

Típusok beépítés alapján

KÜLSŐ TOKOS RENDSZER

külső tokos fixscreen

3 tokméretben áll rendelkezésre a szerkezet méreteinek megfelelően. Íves (Softline) és szögletes (Square) tokformában is elérhető. Külső tokos Fixscreen® árnyékolók önállóan is alkalmazhatóak teraszok, pergolák, kerti lakok teljes értékű árnyékolására. Ez esetben a szélállóság 80 km/h-ig garantált.

Anyaga: EN AW-6063 T66
Szinterezés: 60-80 mikron
Eloxált: 20 mikron

VAKOLHATÓ TOKOS RENDSZER

fixscreen vakolható tokkal

3 tokméretben áll rendelkezésre a szerkezet méreteinek megfelelően. Új építés vagy felújítás esetén alkalmazható ez a kivitel. Egyedi megoldásának köszönhetően a lefutók is elburkolhatók. Amennyiben célunk az, hogy az épületvonalait semmi ne törje meg, Ön megtalálta a tökéletes megoldást. Alsó szerelőfedelének köszönhetően szinte bármilyen csomópontba beépíthető. A 100-as Slim és a 150-es típusok esetén 270 cm magasságig a záróléc teljesen visszahúzódik a tokba.

Anyaga: EN AW-6063 T66
Szinterezés: 60-80 mikron
Eloxált: 20 mikron

Technikai információk

A Fixscreen műszaki összetétele

Tokszerkezet

fixscreen-tokszerkezet1

A tok sajtolt alumínium profilokból készül. A tok alumínium végei csapokkal ellátottak, melyek az oldalsínek fészkeibe illeszkednek. Ezeket belső műanyagprofilokkal szereltük fel, amelyek a tekercselést segítik. A tokot kerekített préselt alumínium előlappal láttuk el, ami a fiókprofilba csatlakozik és karbantartáskor vagy a tekercselés
beállításakor eltávolítható. Kívülről nem látható ez a csatlakozás.
Anyag: Préselt alumínium profil, EN AW-6063 T66 ötvözet
Felületkezelés: Eloxálás 20 mikron vastagságban
Porfestés a kívánt RAL színben

SPECIÁLIS TENGELY

fixscreen-tengely1

A núttal ellátott speciális tengely, amelyre a szövet feltekerésre kerül, galvanizált acélból készült kónuszosan kiképzett végződésekkel, a feltekert zippzár helyigényének megfelelően.
Anyag: Galvanizált acél.

Alsó sín

fixscreen-alsosin1

Az alsó sín préselt alumíniumból készül, és egy galvanizált acélrúd erősíti, amelyet teljesen elfed az alsó sín. Ezt a rudat PE hab borítja, hogy az alumínium és az acél ne érintkezzen. A párkányra való tökéletes illeszkedést egy műanyag záróprofil biztosítja.
Anyag: Préselt alumínium profil, ENAW-6063 T66 ötvözet
Felületkezelés: Eloxált 20 mikron vastagságban
Porfestés a kívánt RAL színben

Oldalsó lefutó sínek

fixscreen-lefuto1

Az oldalsínek külső és belső vezetősínekkel készülnek. A külső vezetősín (34 x 48 mm) két részből áll, melyek préselt alumíniumból készülnek. Ezek a sínek közvetlenül a tömör felületre csavarozhatóak. A rögzítő csavarok elölről nem láthatóak. A belső vezetősín nagy szilárdságú műanyagból készül és (60 mm hosszú) neoprén pufferekkel van felszerelve, hogy széllökések esetén megvédje a szövetet.
A külső vezetősín anyaga: Préselt alumínium profil ENAW-6063 T66 ötvözet
Felületkezelés: Eloxált 20 mikron vastagságban
Porfestés a kívánt RAL színben

Tesztek és műszaki tudnivalók

Széltesztek

A FIXSCREEN® -t tesztek hosszú sorának vetettük alá, hogy biztosítsuk, hogy a termék a lehető legmagasabb színvonalat elérje.

Széltesztek

Szélcsatornás vizsgálatokat végeztünk a Von Karman Folyadékdinamikai Intézetben. Szélcsatornás vizsgálati tanúsítvány a Von Karman Intézetből (EAR0410). Maximális szélterhelés (FIXSCREEN® 2000 x 2000 mm)

Eredmény: A garancia csak azzal a feltétellel érvényes, ha az árnyékolót a 80 km/h-nál erősebb szélben feltekerik.

A Beaufort skála:
beaufort-skala

Nyomáspróbák

Roncsolásos vizsgálatok a WTCB-ben
Maximális nyomásterhelés az I.a.w. NBN EN 1932 2001-es verzió szerint
Beszámoló a tartóssági tesztekről a WTCB-től (651. sz. XE823 CAR4139)
fixscreen-nyomasproba

fixscreen-nyomasproba1
Eredmény: A nyomást 50 Pa-os lépésekben emelték 600 Pa-ra. 600 Pa-nál a bal oldali zippzár kijött a vezető oldalsínből. Ily módon a minta nem sérült.

Terhelési próba
fixscreen-nyomasproba2
Megengedett terhelés Tmax
Tmax = Fmax /W = 13,5 (kg/cm)
Feltételek:
– A FIXSCREEN® szimmetrikus zippzározási elv
– 34 mm-es alumínium vezető sín
– PVC oldalsín

Ütközési próba
Teszt: 1 kg-os labda esik különböző magasságokból az árnyékolóra
Eredmény: A vászon felhasad mielőtt a zippzár-szerkezet eltörne
A tesztben szereplő vászonminta: SERGE üvegszálas árnyékoló

Anyagválasztás
Valamennyi belső és külső anyag, amely ajánlott és kereskedelmi forgalomban van. A Black-out típusú teljes sötétítést biztosító anyagokat belső használatra engedélyezték.

FIXSCREEN Beépítése

A FIXSCREEN®-t úgy fejlesztették ki, hogy alkalmas legyen többféle beépítési módra.
A tok önhordó és az oldalsínekre szerelhető fel. A rendszer háromféle módon építhető be.

Külső tokos Fixscreen esetén:

Vakolható tokos Fixscreen esetén:

3 FÉLE TOKMÉRET technikai paraméterei

Az alábbi táblázatban a 3 féle (100 Evo, 100 Evo Slim, 150 Evo) tokméretben rendelhető külső tokos kivitelű Fixscreen technikai adatait tartalmazza.

fixscreen-meretek-01

Az alábbi táblázatban a 3 féle (100 Evo, 100 Evo Slim, 150 Evo) tokméretben rendelhető vakolható tokos kivitelű Fixscreen technikai adatait tartalmazza.

fixscreen-meretek-11

Legyen Öné kedvezőbb áron!

2013-ban az Atenád Kft. elsőként kapta meg a rendszer gyártási jogát, így 4 m szélességig Dunakeszin lévő üzemünkben gyártjuk le az Ön Fixscreen® árnyékolóját, belga technológiával, gyorsabb határidővel, kedvezőbb áron.

Az alábbi táblázat tartalmazza a hazai gyártásra vonatkozó szerkezeteket és méreteket:

fixscreen-tablazat-meretek

Automatizálás

a nagyobb kényelemért!

null

Egyszerű távirányítás

A Somfy® automatizálással könnyedén irányíthatja Fixscreen® árnyékolóját.

null

Intelligens épületautomatizálás

Természetesen a RENSON Fixscreen® árnyékolót vezérelheti intelligens épületfelügyeleti rendszerekkel (akár okostelefonon vagy tableten keresztül) is.

Választható szövetek

A Magas minőségű Fixscreen® textilek egyedi anyaguknak köszönhetően tökéletes fényáramlást biztosítanak a rendkívüli napvédő tulajdonságuk mellett!

  • null

    SOLTIS TEXTILEK

    Különböző méretű perforálásnak köszönhetően, az adott árnyékolási és légáteresztő feladatnak legtökéletesebb megoldást választhatjuk.

  • null

    SERGÉ TEXTILEK

    Üvegszál alapanyagú PVC bevonatú textil. Az üvegszálnak köszönhetően nem indul bomlásnak, UV és időjárásálló. Felületi struktúrája eltér a Soltis kivételétől. Tűzállósága M1-es osztályú.

  • null

    SZÚNYOGHÁLÓ

    Az árnyékoláson kívül tökéletesen betöltik a szúnyogháló funkciót is. Lehetőség van klasszikus szürke színű üvegszálas szúnyogháló alkalmazására is, amennyiben csak a bogár és rovarvédelem a cél.

Választható kiegészítő

Crystal ablak

150-es és Slim tok esetén, a Fixscreen®  textilek kérhetők áttetsző anyagokkal kiegészítve, így a kilátás még zavartalanabbá válik.

Méretekhez lapozzon az utolsó képhez!

Garanciák és karbantartás

Normál használat és karbantartás esetén termékeinkre 5 év garanciát nyújtunk.

Ezen felül 7 év garanciát nyújtunk a FIXSCREEN® technológiára:
• A zippzár az oldalcsatornákban marad
• Az árnyékoló és a sín között optimális a rögzítés

A Renson Sunprotection Screens által használt anyagok magas minőségűek és azokat kifejezetten a felhasználási célra fejlesztették ki. A garanciába beleértendő a cserealkatrészek biztosítása, amelyeket vagy a helyszínen szerel be a beépítést végző vállalkozó vagy egy teljes felújítás keretében kerülnek kicserélésre a gyártó műhelyében.

A garancia nem vonatkozik a szerelési költségekre (kiszállás + óradíj).

A garancia kezdete a gyártás napja és kizárólag az adott termékre vonatkozik, nem a felszerelésre.

Jelen garancia csak abban az esetben érvényes, ha a terméket a kézikönyvben meghatározott előírásoknak megfelelően használják és tartják karban. Nem rendeltetésszerű használat esetén a garancia nem érvényes. Amennyiben probléma adódik, kérjük adja meg a termék sorozatszámát a beépítő vállalkozónak.

Valamennyi FIXSCREEN® termék minimális karbantartást igényel, azonban a tartós és problémamentes használat érdekében a következőket érdemes betartani:

  • Az árnyékolókat teljesen száraz állapotban kell feltekerni, de amennyiben a szövet nedves, a lehető leghamarabb le kell ereszteni, ha az időjárás engedi, hogy elkerüljük a foltosodást és a penész kialakulását.
  • A FIXSCREEN® termék tisztításához először távolítsuk el a piszkot kefével vagy porszívóval, majd használjunk karcmentes tisztítószert
    és langyos vizet a maradék piszok eltávolítására (a beépítést végző vállalkozótól beszerezhetünk speciális tisztítószereket).
  • A tisztítás után mindig öblítse le az árnyékolót. Ne takarítsa közvetlen napsütésben, mivel a szappanos víz gyorsan megszáradhat és az árnyékoló foltosodását okozhatja.
  • A zsanéros vagy forgó részeket évente Teflon tartalmú kenőanyaggal kell kezelni.
  • A műanyag alkatrészeket is kezeljük Teflon tartalmú kenőanyaggal. Először távolítsuk el a szennyeződéseket és leveleket.
  • Ellenőriztesse árnyékolóját rendszeresen ajánlott beépítőinkkel:
    • Kereskedelmi és ipari létesítmények esetében: évente
    • Magánlakások napvédelme esetében: 4 évente
    • Mindig eredeti alkatrészeket használjon a Renson Sunprotection Screens-től

Egyedi megoldások

Fixscreen Minimal és Panovista típusok

Fixscreen Minimal - A minimalista dizájn kedvelőinek

A Fixscreen Minimal a kifejezetten modern, minimalista építészeti stílusok kültéri textilárnyékolója. Mivel a Minimal szerkezet vékonyabb lefutósínekkel és kisebb tokkal kerül felszerelésre, ezért ideális választás olyan nyílászárók árnyékolására, ahol a profilok vékonyabbak az átlagosnál.

A tok letisztult vonalai, a vékony lefutósínek és a négyzetes dizájn lehetővé teszik, hogy az árnyékoló minimális hatást gyakoroljon az építészeti elemekre, mely döntő tényező lehet például felújítás esetén. A Minimal elérhető látszó tokos és rejtett tokos kivitelben is. A szigorúan letisztult megjelenés érdekében a lefutósíneken nincsenek látható csavarozások sem, hiszen a profilok egymásba pattinthatók. Hasonlóan a Fixscreen alapkiviteléhez, a Minimal is kiemelt szélálló képességgel bír, a ZIP technológiának köszönhetően akár 100 km/h erősségű széllökéseket is kibír.

Panovista - Egyedi sarokmegoldások

Az új sarok Fixscreen®  esztétikus megoldás, a modern épületek nagy üvegfelületű sarokablakainak stílusos árnyékolására.

Kinek és hova ajánljuk a FIXSCREENT?

fixscreen-csaladi-haz-1

CSALÁDI OTTHONOK, TÁRSASHÁZAK

Komfortos és egészséges élettér kialakítása stílusosan. Klímaberendezése szinte alig fog bekapcsolni, ezáltal jelentős mennyiségű energiát tud megtakarítani.
fixscreen-iroda1-1

IRODÁK, IRODAHÁZAK

Optimális fényszűrést biztosít, nem zavarja a monitor láthatóságát, így kíméli a szemet.
fixscreen-iskola1-1

ISKOLÁK, KÓRHÁZAK, HIVATALOK, KÖZINTÉZMÉNYEK

Hatékony munkavégzéshez szükséges munkakörnyezetet teremt megfelelő fény és hő viszonyokkal. A különféle textilcsaládok sajátosságainak köszönhetően a legkívánatosabb árnyékolás érhető el.
fixscreen-minimal1-1

LETISZTULT HÁZAK, MINIMALISTA ÉPÜLETEK

Modern megjelenést nyújt. Nagyon kicsi a helyigénye. Egyedi sarokillesztéssel is (Panovista).
fixscreen-nyaralo1-1

NYARALÓK, LUXUSAPARTMANOK

Optimális fényszűrést biztosít, nem zavarja a monitor láthatóságát, így kíméli a szemet.
fixscreen-vendeglatohely-1

VENDÉGLÁTÓ EGYSÉGEK

Nem zavar a kilátásban. Választható átlátszó Crystal ablakokkal is. Zárt állapotban betölti a szúnyogháló funkciót is.
fixscreen-ipari1-1

IPARI ÉPÜLETEK, GYÁRAK

6 méter magasság is elkészíthető, mely elfér egy 15 cm átmérőjű tokszerkezetben. 6 méteres szélesség is kivitelezhető, megosztás nélkül.
fixscreen-plaza1-1

ÜZLETHELYISÉGEK, BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOK

7 év garancia a zipzáras technológiára 5 év garancia a meghajtásra. Külső és vakolható tokos kivitelben is elérhető.
fixscreen-sport1-1

SPORTKÖZPONTOK, CSARNOKOK

Akár 22 m2 egybefüggő felület árnyékolására is alkalmazható. Minimális karbantartást igényel.

Válassza Ön is a FIXSCREEN kültéri textil árnyékolót!

KÉRJE MOST EGYEDI ÁRAJÁNLATUNKAT!

Töltse ki az alábbi űrlapot! Adatait bizalmasan kezeljük.

1
Név
icon-user
Beépítés helye
icon-home
Telefon
icon-phone
Milyen néven van regisztrálva nálunk?Az Ön vagy a cége neve
no-icon
Méretek és darabszámok:
0 /
Megjegyzés:
0 /
Hozzájárulok, hogy az ajánlatkéréssel megadott személyes adataimat a cég kezelje, és amennyiben szükséges, azt harmadik fél számára (értsd. viszonteladó partnerünknek) továbbítsa. Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót.
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Árnyékolástechnikai termékeink országos viszonteladó partnereinken keresztül jutnak el Önhöz!

“Nem lehet olyan távol tőlünk, hogy viszonteladó partnerünk ne legyen közel Önhöz az ország bármely pontján!”

Mi történik az Ön árajánlatkérése után?

1. Ön kitölti a bal oldalon látható ajánlatkérő űrlapot. Egyszerűen csak töltse ki és írja le milyen termékre, mekkora méretben és milyen egyéb kívánságokkal szeretne árajánlatot kérni!

2. Az ajánlatkérését továbbítjuk az Önhöz legközelebb lévő partnerünknek, aki felkeresi Önt. Viszonteladó partnerünk keresni fogja Önt az Ön által megadott elérhetőségén és közösen egyeztetnek a részletekről, ami alapján a partnerünk árajánlatot fog adni Önnek!

3. Ön megrendeli tőle, mi legyártjuk és Ön a partnerünkön keresztül kapja meg. Árajánlat kérését követően az Ön terméke legyártásra kerül, melyet a viszonteladó partnerünk szakszerűen a megbeszéltek szerint beépít/beszerel Önnek!

Összefoglalva: Kérjen egyszerűen árajánlatot a megfelelő Atenád által forgalmazott termékre és a többit bízza ránk és viszonteladó partnerünkre!